LUKA HRVATIĆ

O meni

Krenuo sam sa YouTubom davne 2013. godine. Bilo je to vrijeme kada nije bilo poznatih i velikih YouTubera već smo svi pratili strane poput PewDiePie. Prijatelji i ja odlučili smo otvoriti YouTube kanale, no trebali smo neki zajednički znak koji bi nas povezivao. Odlučili smo imati u imenu "5253" te su tako nastali Leon5253, Toni5253 i moj Luka5253. U početku naravno nije bilo lako, trebalo nam je gotovo godinu dana da skupimo 100 pretplatnika. Danas imam veliku publiku na 2 YouTube kanala, Luka5253 i Luka Hrvatić - gdje snimam dnevne vlogove.
Ljubav prema snimanju razvio sam krajem osnovne škole. Imao sam viška vremena i manjak prijatelja. Gledao sam razne filmove na YouTubu i neki su me posebno zainteresirali. Od malena sam bio među kamerama, snimao obiteljske događaje, okupljanja rođendane i zabave, u dobi između sedam do deset godina znao sam o kameri koja je snimala na kazete više od svojih roditelja.
Otkrio sam i upoznao razne ljude koji su se tada bavili za mene neopisivo predivnim stvarima, od kreiranja scenarija i priče, do snimanja, baratanja kamerom i naravno montažom. Proveo bih sate, dane i mjesece gledajući te razne videozapise, pisao, pamtio i u sjećanje spremao svu teoriju u vezi snimanja kako bih mogao, kada nabavim svoju kameru, pokazao što sam naučio. U tom procesu nitko mi nije pomogao niti dao savjet, već sam sve naučio i pročitao sa interneta.
S prvom kamerom koju sam si priuštio, GoPro Hero 3 akcijskom kamerom započela je moja skromna karijera.Kupio sam nekoliko nastavaka za nju kako bih je mogao staviti na nečiju glavu, prsa ili je držati na štapu. Bilo je to vrijeme kada sam se snalazio kako sam mogao. Malo po malo skupljao sam novac za bolju kameru i opremu. Danas imam profesionalnu opremu koju sam sam kupio. Jednostavno me privlače kamere, objektivi, dronovi i sve što mi može pomoći da svoju priču bolje ispričam. Osim snimanjem također se bavim montažom. To mi je u nekim situacijama čak i draže od snimanja, no najbolje je pomalo svega. Trenutno studiram na VERN'u, smjer sam Filmsko televizijsko i multimedijsko oblikovanje, jer mislim da mi ovaj smjer nudi usavršavanja točno u području interesa.
Montiram u Adobe Premiere Pro programu, te koristim ponekad Adobe After Effects i DaVinci Resolve. Ne prođe dan da ne pomislim na neki film, video koji bih htio snimiti, a srećom imam mogućnosti da to mogu napraviti kad god poželim. Vikendima sam obično zauzet sa snimanjem, bilo to ekstremni sportovi, zabavni projekti, promotivni video ili nešto četvrto. Bavim se snimanjem raznih stvari jer mi to pomaže te tako još i više učim o svemu tome.

Cilj mi je prenjeti moje skromno znanje na druge, te ih inspirirati, potaknuti da se bave sličnim stvarima, snimanjem, montažom i pokušaju u tome uspjeti.

Luka "5253" Hrvatić, 2017.


Stranicu izradio: Chempo